vineri, 7 ianuarie 2011

Cartofi cu scrumbie afumata


Ingrediente necesare

Pentru 4 portii
  • 4 cartofi 
  • 400 g scrumbie afumata
  • 12 oua de prepelita
  • 1 andiva
  • ceapa verde

Pentru sos
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • marar proaspat
  • sare, piper

Mod de preparare


Se fierb cartofii in coaja, se scurg si se curata.

Se fierb ouale 3-4 minute, se clatesc cu apa rece, se curata de coaja si se taie fiecare, in jumatate. Se separa frunzele andivei si se spala.

Separat, se amesteca ulei, otet, zeama de lamaie, sare si piper macinat. Se fierbe amestecul in bain-marie, se adauga marar verde, dupa care se stropesc frunzele de andiva cu sosul preparat.

Se taie cartofii in felii groase, se pun intr-o salatiera, se adauga frunzele de andiva, ceapa taiata rondele si feliile de scrumbie afumata. La sfarsit se pun ouale de prepelita si se decoreaza cu frunze de marar verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu