marți, 8 februarie 2011

Ghici ciuperca ce-i?



Crescute cu grija la ciupercaria din Bocşa Montană de la poalele munţilor Semenic, într-o zonă deluroasă şi nepoluată., conservele Biogardena sunt o sursă importantă de potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, zinc, vitaminele B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E şi acid folic. 

„Ciupercile au gust de carne, dar nu au colesterol şi sunt un fel de hibrid între proteina vegetală şi cea animală, sunt foarte bogate în aminoacizi. Datorită conţinutului de vitamine şi minerale ciupercile combat oboseala, astenia, previn bolile cardiovasculare şi chiar cancerul” Dr. Gheorghe Mencinicopschi – directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Sunt recomandate şi vegetarienilor, pentru curele de slăbire (35 calorii/100 grame) şi în perioadele de post. Pot fi consumate de diabetici şi cardiaci, neavând contraindicaţii.

Conţinutul proteic al unui kilogram de bureţi de fag (Pleurotus) echivalează cu trei kilograme carne de vită sau patru kilograme carne de porc.
          
Se pot servi ca aperitiv, ca sosuri, garnituri, la ciorbă de burtă, la tocăniţă, chiftele din ciuperci, sarmale cu ciuperci, ciuperci pane, ciuperci la grătar, supe etc.



Incepand cu saptamana viitoare, puteti gasi in magazinul La Medeleni urmatoarele produse din ciuperci:
  • Salată de bureţi de fag, in oţet
  • Salată dulce-acrişoară din bureţi de fag
  • Salată acrişoară din bureţi de fag
  • Zacuscă din bureti de fag
  • Bolognese speciale din ciuperci
  • Tocană cu ciuperci
  • Ciuperci murate mixte
  • Salată tradiţională bănăţeană din bureţi de fag
  • Zacuscă din vinete
  • Zacuscă din fasole
Va asteptam la degustat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu